artikel

Knettergekgebak

Recepten

Kleurrijk chocoladeschuimgebak met als verrassende vulling frambozenmousse en slagroom. Door de verschillende consistenties van de vullingen is het mondgevoel heel aangenaam, waarbij de smeltende eigenschappen van de verschillende ingrediënten volledig tot uiting komen.

Knettergekgebak

 

Kleurrijk chocoladeschuimgebak met als verrassende vulling frambozenmousse en slagroom. Door de verschillende consistenties van de vullingen is het mondgevoel heel aangenaam, waarbij de smeltende eigenschappen van de verschillende ingrediënten volledig tot uiting komen.
 

 

Recept
(voor 100 stuks)

Ingrediënten
Schuimplakje (zware schuimmethode)
Vanillecrème
Frambozenmousse
Slagroom
Gekleurde chocolade
Knettersuiker (100 gram gecoat en 200 gram ongecoat)

Recept frambozenmousse
300     g    frambozenpuree
175     g    castorsuiker
60       g    Callebaut Mycryo
650     g    slagroom
100 gram frambozenpuree met castorsuiker mengen en verwarmen tot 70ºC.
Mycryo toevoegen en goed mengen.
200 gram frambozenpuree van circa 3ºC toevoegen.
Bij circa 20ºC opgeklopte slagroom doorspatelen.

Werkwijze
Op schuimplakjes ring crème aanbrengen waar de ongecoate knettersuiker is doorgesparteld.
Frambozenmousse aanbrengen en afsluiten met een flinke rozet slagroom.
Na diep koelen door slappe chocolade halen.
Afdecoreren met gecoate knettersuiker en een suikerbloempje.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels