artikel

Kersttaart

Recepten

Speciaal, fel en aantrekkelijk kersttaartje. Luchtig gebakken cakebeslag in combinatie met een frisse frambozenbavarois, frambozen en chiboustcrème. De gelegenheidsdecoratie completeert het geheel.

Kersttaart

Speciaal, fel en aantrekkelijk kersttaartje. Luchtig gebakken cakebeslag in combinatie met een frisse frambozenbavarois, frambozen en chiboustcrème. De gelegenheidsdecoratie completeert het geheel.
 

RECEPT
(voor 10 stuks, 16 centimeter doorsnede)

Ingrediënten

Cakolinibeslag
Melkchocolade
Frambozenbavarois
Rode gelei
Chiboustcrème
Frambozen
Decoratie

Recept Cakolinibeslag
1200     g     Cakolinimix
420       g     zonnebloem-/arachideolie
480       g     ei
75         g     water
Grondstoffen mengen en 2 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard gladmaken.

Recept chiboustcrème
375     g     banketbakkersroom
420     g     kookschuim (300 gram suiker en 120 gram eiwit)
8         g     gelatine
Gelatine oplossen en in nog warm kookschuim mee laten kouddraaien.
Mengen met de banketbakkersroom.

Werkwijze
In gebakringen cakebeslag aanbrengen en bakken bij een temperatuur van 180ºC circa 15 minuten.
Na koelen onderzijde bestrijken met melkchocolade.
Bordure-/condevorm insmeren met arachideolie en bestuiven met poedersuiker (beter lossen).
Frambozenbavarois aanbrengen, circa 30 minuten koelen, vervolgens invriezen.
Lossen, rode gelei aanbrengen en plaatsen op cakebodem.
Rondom aanzetten met amandelschaafsel.
Binnenin chiboustcrème spuiten en voorzien van frambozen.
Afwerken met kerstdecoratie.

Tip
In plaats van in een bordurevorm kunt u de bavarois ook aanbrengen tussen twee ringen van 16 centimeter en 6 centimeter doorsnede met behulp van plasticstroken. Minder strak maar sneller ring bavarois direct op cakefond spuiten en met behulp van een vetdicht strookje gladstrijken.

Bakkerswereld van 28 september

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels