artikel

Hot chocolat cakes

Recepten

Chocolade cakes met vloeibare chocolade vulling afgewerkt met slappe chocolade en vervolgens voorzien van amandelschaafsel, gekleurde cacaoboter, chocoladebloesem of chocoladeschaafsel.

Hot chocolat cakes

Chocolade cakes met vloeibare chocolade vulling afgewerkt met slappe chocolade en vervolgens voorzien van amandelschaafsel, gekleurde cacaoboter, chocoladebloesem of chocoladeschaafsel.

Ingrediënten:
Chocolade cakebeslag
Ganache  (200 gram slagroom en 250 gram pure chocolade)
Slappe chocolade
Decoratie: amandelschaafsel/chocoladebloesem/ gekleurde cacaoboter/decorsuiker met vleugje gemberpoeder

Werkwijze:
* In flexipanvormpjes chocolade cakebeslag aanbrengen, hiervoor 20% bloem vervangen door 15% cacaopoeder en 5% gemberpoeder
* Ganache (in kleinere vormpjes bevroren) tussen cakebeslag aanbrengen.
* Bakken 180 graden circa 20 minuten.
* Iets afgekoelde cakes lossen en glaceren met slappe chocolade en voorzien van decoratie.

Voor de cakes met de gekleurde cacaoboter in de flexipanvormpjes rood gekleurde cacaoboter aanbrengen en aanvriezen, vervolgens de met chocolade doorgehaalde cakes op de cacaoboter aanbrengen.
Als de cakes niet worden afgewerkt kunnen ze warm worden geserveerd om zodoende de vulling na het snijden of aanbreken met een vorkje eruit te laten vloeien.

Tekst: Wil Doomen
Foto: Michel Zoeter

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels