artikel

Honingbluffers

Recepten

Deze honingkoek met een kleurrijke notenmelange is een welkome traktatie voor tussendoor. De koek bestaat uit luchtig brosdeeg in combinatie met een zachte amandelvulling, met een bittertje, waarbij de fijne honing-notenmassa zorgt voor een aangename verrassing.

 

Deze honingkoek met een kleurrijke notenmelange is een welkome traktatie voor tussendoor. De koek bestaat uit luchtig brosdeeg in combinatie met een zachte amandelvulling, met een bittertje, waarbij de fijne honingnotenmassa zorgt voor een aangename verrassing.
 

 

RECEPT (voor 8 stuks)
 
Ingrediënten:
Zetdeeg
700 gram boter
570 gram basterdsuiker
90 gram ei
440 gram patentbloem
440 gram Zeeuwse bloem
20 gram citroenrasp
18 gram samengesteld bakpoeder
8 gram zout
 
Amandelbakroom
300 gram banketbakkersroom
300 gram bitterkoekjesspijs
Grondstoffen door elkaar roeren tot een gladde massa.
 
Honingnotenmassa
175 gram honing
175 gram suiker
100 gram ei
175 gram room
175 gram boter
20 gram patentbloem
150 gram amandelschaafsel
150 gram notenmelange (walnoten, pecannoten,
hazelnoten, macadamianoten, pistachepitten)
30 gram pijnboompitten
70 gram cassatavruchten
Honing, suiker, eieren, room en boter al roerende tegen de kook brengen.
Achtereenvolgens patentbloem en garnituur toevoegen.
 
Werkwijze
Zetdeeg uitrollen 10 millimeter dik en voorzien van ringen.
Tot circa 1 centimeter van de rand dun laagje amandelbakroom aanbrengen.
Afgekoelde honingvulling aanbrengen.
Afbakken bij een temperatuur van 210°C gedurende circa 30 minuten.
Afglanzen met heldere gelei.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €1,34
Adviesverkoopprijs (per stuk): €4,95
Brutowinst (71,4%): €3,33
 
Foto: Michel Zoeter

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels