artikel

Heerlijk avondje

Recepten

Een prachtige benaming voor dit product. Gemaakt van een rijkelijk met krenten en rozijnen gevuld deeg en vervolgens nog eens voorzien van een heerlijke laag appelsmort. Voor bij de koffie of een kop thee.

Heerlijk avondje

 

Een prachtige benaming voor dit product. Gemaakt van een rijkelijk met krenten en rozijnen gevuld deeg en vervolgens nog eens voorzien van een heerlijke laag appelsmort. Voor bij de koffie of een kop thee.

 

 
RECEPT
(voor 15 stuks)
Ingrediënten
3000  g patentbloem
210  g gist
60  g zout
150  g kleinbroodpoeder
150  g vruchtenbroodpoeder
150  g cakemargarine
150  g melkpoeder
1440 g water
 
Vulling
2000  g rozijnen
1000  g krenten
Deegtemperatuur 24ºC
 
Ingrediënten appelmassa
2000  g gehakte appels
150  g melissuiker
20  g kaneel
35  g koud bindmiddel
150  g abrikozengelei
 
Werkwijze
Kneden:  afkneden op temperatuur (soepel deeg).
Vulling:  krenten en rozijnen voorzichtig doorwerken.
Afwegen:  300 gram voor bodem, 250 gram voor deksel.
Opbollen:  glad en standig.
Bolrijs :  circa 20 minuten.
Uitrollen:  om een taartpan (doorsnede 18 cm) bodem beleggen.
Vullen :  met het appelmengsel.
Afdekken:  met een uitgerolde deegplak.
Strijken:  met ei.
Narijs :  circa 25 minuten.
Afbakken:  temperatuur circa 200°C. Baktijd circa 35 minuten.
Boteren:  direct na het afbakken.
Afwerken:  eventueel met poedersuiker of geleren.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels