artikel

Hartige kerstschnitt

Recepten

Een heerlijk hartig product voor de koude periode. Een getoerd gistdeeg is de basis. De vulling bestaat uit onder andere gehakt en diverse soorten groenten. Heerlijk voor tussendoor of bij de kerstlunch of -brunch.

Hartige kerstschnitt

 

Een heerlijk hartig product voor de koude periode. Een getoerd gistdeeg is de basis. De vulling bestaat uit onder andere gehakt en diverse soorten groenten. Heerlijk voor tussendoor of bij de kerstlunch of -brunch.

 

RECEPT

Ingrediënten
1500 g    patentbloem
30     g    zout
75     g    gist
75     g    kleinbroodpoeder
75     g    margarine
150   g    eierstruif
600   g    ijswater
Deegtemperatuur 22°C

Doortoeren
750    g    korstmargarine

Vulling
2000   g    gehakt h/h
300     g    paneermeel
200     g    eierstruif
300     g    water
40       g    zout
Peper en nootmuskaat
400     g    fijngesneden prei
300     g    gesneden champignons
300     g    gesnipperde ui

Werkwijze
Kneden:     circa 600 slagen.
Voorslagrijs:     circa 10 minuten.
Toeren:     vetstof opbrengen en toeren. 2x halve Frans. 10 minuten rust. Een halve Franse toer.
Uitrollen:     dikte 2 millimeter.
Breedte:     60 centimeter.
Snijden:     banen van 12 centimeter.
Onderplakken:     licht bevochtigen met water.
Vullen    :     een brede baan gehaktmengsel spuiten.
Beleggen:     diagonaal beleggen met repen deeg van 2 centimeter (goed aandrukken).
Strijken:     met uitstrijksel.
Narijs:     circa 35 minuten.
Afbakken:     temperatuur circa 230°C met stoom. Tijd circa 20 minuten.
Snijden:     op gewenste grootte.

Bakkerswereld van 28 september 2007

 

Reageer op dit artikel