artikel

Gevulde paprikalampion

Recepten

Een lampioncasino blijft een opvallend product tussen alle vormen van brood. Zo ook dit keer waar nog paprikapoeder aan toegevoegd is voor een roodgetinte kruim en natuurlijk de smaak, die ook nog eens veraangenaamd wordt met spekblokjes, courgette en kastanjechampignons.

Gevulde paprikalampion
Paprika lampionbrood met spekjes, courgette en kastanje champignon

Een lampioncasino blijft een opvallend product tussen alle vormen van brood. Zo ook dit keer waar nog paprikapoeder aan toegevoegd is voor een roodgetinte kruim en natuurlijk de smaak, die ook nog eens veraangenaamd wordt met spekblokjes, courgette en kastanjechampignons.

RECEPT
(voor 10 stuks)

Ingrediënten
4280 g    w-bloem
95     g    gist
85     g    zout
270   g    melkpoeder
85     g    wit bvm
60     g    paprikapoeder
3       g    peper
45     g    suiker
2580  g    water

Deegtemperatuur
26°C

Vulling
1000     g    spekblokjes (uitgebakken)
1000     g    courgette in reepjes (fruiten)
500       g    kastanjechampignons in schijfjes (fruiten)

Werkwijze
Kneden:     op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Vulling:       direct na het kneden doorwerken.
Afwegen:    1000 gram.
Opbollen:    deegstukken met een gladde deeghuid.
Puntrijs:      50 minuten.
Opmaken:   standig.
Bezetten:    licht bevochtigen en rondom door de pompoenpitten rollen.
In de vorm:  plaats de opgemaakte deegstukken in lampionblikken.
Narijs:         circa 45 minuten voor knipbroden.
Bakken:      230°C.
Baktijd:       circa 35 minuten.

 

Reageer op dit artikel