artikel

Gevlochten minibrioche

Recepten

Decoratief briochebroodje gevuld met een heerlijke garnalenmayonaise.

Gevlochten minibrioche

Decoratief briochebroodje gevuld met een heerlijke garnalenmayonaise.

RECEPT
(Voor ± 30 stuks)

Ingrediënten
1400 g     patentbloem (minimaal 12% eiwit)
28    g     glutenpoeder
28    g    zout
504  g    verse eieren
700  g    roomboter
168  g    kristalsuiker
266  g    volle melk
84    g    gist

Werkwijze
Zetsel rijs ± 25 minuten.
Deeg zonder boter kneden.
Deeg voor 75% afkneden, de (soepele) boter in 8 fases toevoegen.
Deegstukken van 1000 gram afwegen.
20 minuten bolrijs.
Verdelen en opbollen.
Deegbolletjes tussen plastic in koelkast zetten.
Modelleren en in bakvormpjes leggen.
Narijs.
Afspuiten met heelei.
Bakken op oventemperatuur: 
220ºC kap
180ºC vloer
Baktijd ± 10 minuten.

Vulling
Hollandse garnalen met mayonaise.
Recept mayonaise
1 eidooier
1 theelepel Franse pittige mosterd
Zout en peper
Paar druppels tabasco
5     g    sesamolie
200     g    zonnebloemolie
Sap van ¼ citroen
1 lente-uitje, fijn gesneden
1½  eetlepel fijn gehakte peterselie
500     g    Hollandse garnalen
Alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur gebruiken.
Mosterd, zout, peper en eidooier in een kom met de garde goed mengen.
Voeg beetje bij beetje de olie toe.
Sesamolie en citroensap erbij.
Let op: als de olie te snel wordt toegevoegd gaat de mayonaise schiften.
Roer er de lente-ui, de peterselie en de garnalen door.
 

 

Reageer op dit artikel