artikel

Gevlamde buideltjes

Recepten

Frisse vruchtenbavarois opgesloten in luchtig gebak omgeven met brandewijncrème en een dun laagje gevlamde marsepein.

Gevlamde buideltjes

 

Frisse vruchtenbavarois opgesloten in luchtig gebak omgeven met brandewijncrème en een dun laagje gevlamde marsepein.
  
Ingrediënten
Vruchtenbavarois
Brandewijncrème
Gekleurde marsepein
Kapselrondjes van 6 centimeter doorsnede
 
Werkwijze
Bolletje bavarois aanbrengen tussen kapselrondjes.
Koelen en maskeren met brandewijncrème.
Twee dikke pastelkleurige marsepeinplakken (kleurstoffen nog niet helemaal door de witte marsepein gewerkt) op elkaar drukken, doorsnijden en weer op elkaar drukken.
De marsepein 1 millimeter dik uitrollen en aan repen van circa 8 centimeter breed snijden.
De reep rondom het gebakje aanbrengen.
Om het gewenste model te krijgen moet de dun uitgerolde marsepein boven het gebak nonchalant tot een buideltje worden gevormd.
 
Calculatie
Berekend voor 50 stuks:
Grondstofprijs (per stuk):  €0,28
Adviesverkoopprijs (per stuk):  €1,15
Brutowinst (74,3%): €0,81
 
Verkooptip
Breng een nieuw product ook eens onder de aandacht in uw advertentie.
Tekst: Wil Doomen m.m.v. Albeda College
Foto: Jan Willem Schouten
 

 

Reageer op dit artikel