artikel

Fruit Feuilletée

Recepten

Knapperig bladerdeeggebak waarin zachte amandelspijs is aangebracht. Dicht gevouwen als een enveloppe en omgedraaid gebakken met bakroom. Een bolletje Zwitserse room onder vers fruit maakt het geheel compleet.

Fruit Feuilletée

Knapperig bladerdeeggebak waarin zachte amandelspijs is aangebracht. Dicht gevouwen als een enveloppe en omgedraaid gebakken met bakroom. Een bolletje Zwitserse room onder vers fruit maakt het geheel compleet.

Ingrediënten:
(Voor 50 stuks)

Bladerdeeg
Amandelspijs
Banketbakkersroom
Bakroom
Kaneelsuiker
Vers fruit
Blanke gelei

Werkwijze:
* Bladerdeeg uitrollen 1¾ mm dik
* Plakken uitsteken van 12x12cm en middenin een afdruk maken met een ronde steker en rondom bladerdeeg licht vochtig maken met eiwit
* Ring spuiten met amandelspijs afgeslapt met ¼ deel banketbakkersroom
* In vouwen als een enveloppe en omdraaien
* Middenin met dunne rolstok bladerdeeg doordrukken tot de bodem en goed prikken
* Licht strijken met ei en in de kaneelsuiker drukken
* Dopje bakroom aanbrengen en bakken bij een temperatuur van 220º C circa 25 minuten
* Bolletje Zwitserseroom aanbrengen en afwerken met vers fruit en blanke gelei

Tekst: Wil Doomen
Foto: Michel Zoeter

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels