artikel

Frisse fruitcakes

Recepten

Slagroomcakebeslag met een vleugje anijs en lichte sinaasappelsmaak. Gespoten op fonceerdeeg waarop sinaasappelconfiture is aangebracht. Glanzend vers fruit maakt de lekkernij onweerstaanbaar.

Frisse fruitcakes

Slagroomcakebeslag met een vleugje anijs en lichte sinaasappelsmaak. Gespoten op fonceerdeeg waarop sinaasappelconfiture is aangebracht. Glanzend vers fruit maakt de lekkernij onweerstaanbaar.

 


Ingrediënten:

Fonceerdeeg
Sinaasappelconfiture
Slagroomcakebeslag
Vers fruit
Blanke gelei

Slagroomcakebeslag (voor 60 stuks)
1500 gram all in cakepoeder
1000 gram gezoete slagroom
670 gram ei
8 gram zout
10 stuks steranijs
80 gram sinaasappelaroma

* Circa 15 minuten steranijs in slagroom laten trekken
* Afkoelen circa 30ºC en steranijs verwijderen
* Met andere grondstoffen kort mengen.

Werkwijze fruitcake’s
* In conische bakblikjes (9cm bovenzijde) plakjes fonceerdeeg van 2 mm dik en 6 cm doorsnede aanbrengen
* Bolletje sinaasappelconfiture aanbrengen
* Slagroomcakebeslag inspuiten
* Bakken circa 20 minuten bij een temperatuur van 200º C
* Na koelen vers fruit aanbrengen en afglanzen met heldere gelei.

Tekst: Wil Doomen
Foto: Michel Zoeter

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels