artikel

Frisse caketaart

Recepten

Vrolijke frisse fruitcaketaart voor het hele jaar door. Op een dun laagje fonceerdeeg is cakebeslag aangebracht en met een amandelroom gebakken. Met een dun laagje ananasbavarois wordt het taartje bedekt om het tenslotte te voorzien van een range aan vers fruit. Dun met blanke gelei afgeglanst ziet het eruit als een zonnetje.

Frisse caketaart

 

Vrolijke frisse fruitcaketaart voor het hele jaar door. Op een dun laagje fonceerdeeg is cakebeslag aangebracht en met een amandelroom gebakken. Met een dun laagje ananasbavarois wordt het taartje bedekt om het tenslotte te voorzien van een range aan vers fruit. Dun met blanke gelei afgeglanst ziet het eruit als een zonnetje.
 

 

RECEPT
(voor 10 stuks van 17 cm doorsnede)

Ingrediënten
Fonceerdeeg
Cakolinibeslag
Amandelbakroom
Ananasbavarois
Vers fruit

Recept Cakolinibeslag
2000     gram     Cakolinimix
700       gram     arachide- of zonnebloemolie
800       gram     ei
300       gram     water
Grondstoffen mengen en draai het geheel op een gemiddelde snelheid met de vlindergard glad.

Recept amandelbakroom
1200     gram     water
500       gram     banketbakkers instantpoeder
800       gram     bitterkoekjesspijs
Meng water en de banketbakkerspoeder en klop deze 3 minuten met de garde op.
Bitterkoekjesspijs toevoegen en het geheel tot een gladde massa roeren.

Werkwijze
Fonceerdeeg uitrollen 2,5 mm dik en uitsteken op 16 cm doorsnede, aanbrengen in bakringen of taartpannen van 17 cm doorsnede.
Cakolinibeslag aanbrengen en 2 cm binnen de rand amandelbakroom aanbrengen.
Bakken bij een temperatuur van 180ºC kapwarmte en 160ºC kapwarmte circa 25-30 minuten.
Dun laagje (juist spuitbare) luchtige ananasbavarois aanbrengen, hiervoor een kwart van de slagroom vervangen door kookschuim.
Afwerken met vers fruit en afglanzen met heldere gelei.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):    €2,20
Adviesverkoopprijs:             €7,95
Brutowinst (71%):               €5,30
 

Reageer op dit artikel