artikel

EK-Knabbels

Recepten

In een gezamenlijke presentatie van Hela Thissen en Van der Pol Bakkerijgrondstoffen werden producten van getoerd gerezen deeg uitvoerig belicht. Ton Baltussen (Van der Pol) en Michiel van Gorp (Hela) bleken op elkaar ingespeeld en lieten in een luchtige presentatie onder meer zien hoe de EK-Knabbels gemaakt worden.

EK-Knabbels

In een gezamenlijke presentatie van Hela Thissen en Van der Pol Bakkerijgrondstoffen werden producten van getoerd gerezen deeg uitvoerig belicht. Ton Baltussen (Van der Pol) en Michiel van Gorp (Hela) bleken op elkaar ingespeeld en lieten in een luchtige presentatie onder meer zien hoe de EK-Knabbels gemaakt worden.

Ingrediënten:
RB Croissantdeeg Van der Pol (3 kilo diepgevroren).
Kruidenmengsel op oliebasis: bijvoorbeeld Hela Thissen kruidenolie Briljant knoflookpeper, kruidenolie Briljant Dijon of kruidenolie Briljant Classic.

Werkwijze:
Het deeg circa 12 uur ontdooien bij 2ºC.
Deeg uitrollen tot 7 mm en in tweeën vouwen.
Kwartslag draaien en uitrollen tot 3 mm.
De plak aan beide zijden bestrijken met een kruidenmengsel.
Deeg in blokjes snijden van circa 12 mm.
Blokjes door elkaar mengen en vervolgens zo goed mogelijk verdelen over de bakplaat.
Het deeg in een rijskast op de bakplaat circa 30-45 minuten laten rijzen bij een temperatuur van maximaal 28ºC. Wanneer de blokjes niet in een rijskast rijzen: dan afdekken met plastic.

Afbakken:
Heteluchtoven voorverwarmen op 220ºC. Baktijd circa 22 minuten. Bakken op 170ºC. Eventueel nadrogen.

Tip:
Presenteer in een EK-verpakking.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels