artikel

De Verleiding

Recepten

Jos Lamers (42) is sinds 1999 eigenaar van Banketbakkerij Lamers in Venlo. Banketbakkerij Lamers is gespecialiseerd in bruids- en andere gelegenheidstaarten, waar ook zijn passie ligt. De bestsellers zijn wafels. Het taartje ‘De Verleiding’ zorgt voor een mooie bijdrage aan ons assortiment, aldus de winnaar.

De Verleiding

 

Jos Lamers (42) is sinds 1999 eigenaar van Banketbakkerij Lamers in Venlo. Banketbakkerij Lamers is gespecialiseerd in bruids- en andere gelegenheidstaarten, waar ook zijn passie ligt. De bestsellers zijn wafels. Het taartje ‘De Verleiding’ zorgt voor een mooie bijdrage aan ons assortiment, aldus de winnaar.
 

 

Recept
(voor 72 stuks)

Ingrediënten karamel
2500     gram     suiker
750     gram     blanke stroop
750     gram     honing
1100    gram     slagroom
750     gram    boter

Ingrediënten vulling sloffenbodem
(i.p.v. spijs gele roomvulling)
1000     gram     boter
600     gram     gemalen pecannoten
600     gram     gemalen walnoten
150     gram     zetmeel
1250     gram     suiker
750     gram     ei
750     gram     gele room

Ingrediënten notenmelange
1000     gram     halve amandelen
1000     gram     hele hazelnoten
300     gram     gebroken walnoten (bruneren)
300     gram     pistachenoten
300     gram     pecannoten

Werkwijze
Brand de suiker, blanke stroop en honing tot karamel.
Blussen met slagroom en boter.
Inkoken tot 104ºC.
Voeg de notenmelange toe.
Sloffenbodem: 9 millimeter uitrollen in een ring van ongeveer 12 centimeter.

Calculatie
(Per stuk/verkoopeenheid)

Prijs ‘af bakkerij':    €2,00 (excl. btw)
Gecalculeerde winkelprijs:     €3,25 (incl. btw)
Overwinst:     €1,00
Gewicht per stuk:     278 gram
Brutowinst:     73%

Tip: De vulling voor de slofbodem is iets duurder, maar wel lekkerder. Als men uit convenience overweging toch de spijs/roomvulling wil gebruiken zal dit de kostprijs aanzienlijk verlagen. De smaak zit hem toch vooral in de noten/karamel.
 

Reageer op dit artikel