artikel

Cranberry brood

Recepten

Verrassend desembrood met interessante vulling (bitter en zoet).

Cranberry brood

Verrassend desembrood met interessante vulling (bitter en zoet).

RECEPT

Ingrediënten
2000    g    bloem
500     g    roggebloem
55       g    zout
30       g    gist
125     g    Creme de Lavain
25       g    roomboter
1625    g    water
250     g    verse cranberry
250     g    geconfijte cranberry
250     g    rozijnen

Werkwijze
Maak van de grondstoffen een soepel deeg, haal eerst 750 gram deeg eraf voor de blaadjes.
Draai de vulling door het deeg.
Geef het deeg 120 minuten bulkrijs, weeg 30 bollen af van 150 gram en bol deze losjes op.
Tussenrijs 30 minuten.
Rol 750 gram deeg uit op 2 millimeter en leg het deeg in de vriezer.
Zeef in 10 mandjes roggebloem, bol de deegstukken netjes op en leg ze per drie in een mandje met de sluiting omhoog, steek ondertussen van het deeg uit de vriezer de blaadjes voor de decoratiebloemen.
Narijs 60 minuten, draai de mandjes om op een inschietapparaat, snij elke bol eenmaal goed in (drie per brood) leg de decoratiebloem in het midden van het brood.
Bakken in een vloerbroodoven met stoom, na 30 minuten stoom weglaten, mooi krokant afbakken.

 

Reageer op dit artikel