artikel

Christmas trees

Recepten

Mooi, smakelijk en eenvoudig te produceren zijn deze christmas trees. Een luxe deeg dat gemodelleerd wordt tot een kerstboom en na het bakken voorzien wordt van een heerlijke vulling en een eenvoudige decoratie.

Christmas trees

 

Mooi, smakelijk en eenvoudig te produceren zijn deze christmas trees. Een luxe deeg dat gemodelleerd wordt tot een kerstboom en na het bakken voorzien wordt van een heerlijke vulling en een eenvoudige decoratie.
 

 

 
RECEPT

Ingrediënten
2800     g    patentbloem
225       g    gist
56         g    zout
168       g    klein bvm
168       g    vruchten bvm
168       g    melkpoeder
1736     g    water
Deegtemperatuur: 24°C

Afwerking
1000     g    water
1400     g    slagroom
800       g    instant roompoeder
Deze grondstoffen luchtig opkloppen.
Frambozengelei
Poedersuiker

Werkwijze
Kneden:    op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Voorslagrijs:    circa 20 minuten.
Uitrollen:    dikte van 2 centimeter.
Snijden:    driehoeken met een basis van 15 centimeter en een hoogte van 22 centimeter.
Op de plaat:    met siliconenpapier.
Strijken:    eventueel met heelei.
Narijs:    circa 50 minuten.
Knippen     inkepingen maken met een schaar.
Bakken:    200°C.
Baktijd:    circa 35 minuten.
Afboteren:    met gesmolten boter.
Afwerking:    na afkoeling doorsnijden en vullen met het pudding en rode gelei.
Bestrooien:    met poedersuiker.
Decoreren:    met hier en daar een dopje rode gelei.

Bakkerswereld van 28 september

Reageer op dit artikel