artikel

Chocoladetulptaart

Recepten

Een zomers gevoel met vers fruit aangebracht op een slagroomcaketaartje dat geplaatst is in een chocoladetulp. Na het genieten van de chocolade (afbreken) is het gevulde fruittaartje de volgende lekkernij.

Chocoladetulptaart

 

Een zomers gevoel met vers fruit aangebracht op een slagroomcaketaartje dat geplaatst is in een chocoladetulp. Na het genieten van de chocolade (afbreken) is het gevulde fruittaartje de volgende lekkernij.

 

 

Recept
(voor 10 stuks)

Ingrediënten
Chocoladetulp
Slagroomcaketaartje
Zwitserse room
Vers fruit
Slagroom
Blanke gelei
Chocoladedecoratie

Recept slagroomcakebeslag
500     g    ei
750     g    gezoete slagroom
1100   g    all-in cakemix
5         g    zout
Alle grondstoffen net iets door elkaar werken.
Beslag in gesmeerde en met amandelschaafsel bezette bakvormen aanbrengen en afbakken bij een temperatuur van 180ºC.

Werkwijze
Opgeblazen ballon vier maal in de chocolade dopen zodat een tulpachtig model ontstaat.
Dit rechtop plaatsen op plastic en laten koelen.
Het met Zwitserse room gevulde slagroomcaketaartje afwerken met vers fruit en afglanzen met blanke gelei.
Aanbrengen in de chocoladetulp en afwerken met slagroom en chocoladedecoratie.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels