artikel

Chocoladekaramelbol

Recepten

De chocoladekaramelbol bestaat uit zachte karamel verscholen onder Equatorial moes, twee smaken die elkaar mooi en verrassend aanvullen.

 

De chocoladekaramelbol bestaat uit zachte karamel verscholen onder Equatorial moes, twee smaken die elkaar mooi en verrassend aanvullen.
 

 

RECEPT(voor 96 stuks)
 
Ingrediënten
750 gram siroop 30B
450 gram eidooiers
1500 gram chocolade 53% Valrhona
2700 gram slagroom
 
Werkwijze
Siroop koken.
Mengen met de dooiers.
Opkloppen als paté au bombe.
Chocolade smelten.
Slagroom opkloppen.
Chocolade met klein deel slagroom mengen en tot 40°C verwarmen.
Mengen met paté au bombe en rest slagroom toevoegen.
 
Ingrediënten chocolade trekbeslag
675 gram amandelspijs
260 gram poedersuiker
500 gram eidooier
250 gram ei
675 gram eiwit
260 gram suiker
220 gram patentbloem
200 gram cacaopoeder
200 gram gesmolten boter
 
Werkwijze
Amandelspijs, poedersuiker, eidooier en ei opkloppen.
Mengen met eiwit en suiker.
Patent en cacao toevoegen.
Gesmolten boter toevoegen.
Storten in trekbak of uitstrijken in dunne plak van 0,5 centimeter.
 
Werkwijze chocoladekaramelbol
Spuit de karamel op een chocoladeplak.
Bollen invriezen.
Chocolademousse in flexipan bolvormen spuiten, net niet helemaal vol.
Karamelbeslag op z’n kop er in drukken en aanvriezen.
Volgende dag door chocoladeganache (Valrhona) halen of gieten.
 
Verkoopprijs: €2,30
 
Foto: Sjaak Ramakers

 

Ralph Bond

‘Naar Parijs om ideeën op te doen’
Een stukje Parijs onder de Dom. Zo omschrijven de eigenaren hun patisserie in het centrum van Utrecht. De omschrijving is zo gek nog niet gekozen, de producten van Bond&Smolders zijn geschoeid op Frans/Belgische leest. ‘We rijden twee á drie keer per jaar naar Parijs of België om ideeën op te doen.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels