artikel

Chinese dan-ta (custard vlaaitje)

Recepten

Dit recept voor Peking is samengesteld door Robèrt van Beckhoven, Marc Oonk en Stefan Brugmans.

Chinese dan-ta (custard vlaaitje)

Dit recept voor Peking is samengesteld door Robèrt van Beckhoven, Marc Oonk en Stefan Brugmans.

Recept
(Voor circa 350 stuks)

Ingrediënten
Harde Wener bodem
1000     gram     suiker (basterd)
2000     gram     boter
3000     gram     bloem
2                      eieren
10         gram    koolzuur
Zout

Vulling
(Voor circa 60 stuks)
700     gram     gecondenseerde melk (zonder suiker)
75       gram     suiker
2                     eieren

Coullie bosvruchten
1000     gram     vers fruit
900       gram     suiker
100       gram     glucose

Werkwijze
Harde Wener deeg uitrollen op gewenste dikte (2,5 á 3 mm).
Gecondenseerde melk mengen met de eieren en de suiker en dit in de bakjes gieten.
Bakken op 170 graden C ongeveer 15-20 minuten.
Laten afkoelen en prik het op de satéprikker en wissel af met vers fruit.
Serveer het geheel vervolgens op een bord met een coullie van bosvruchten.
 

Reageer op dit artikel