artikel

Cheesy rocks

Recepten

Een overheerlijke gefrituurde kaassnack gevuld met kaasragout op basis van cheesy (pittige kaasvulling). De salpicon (sausvulling) blijft mooi vol en opgesloten in de krokante chapelure. Lekker bij de borrel of zomaar tussendoor.

Cheesy rocks

Een overheerlijke gefrituurde kaassnack gevuld met kaasragout op basis van cheesy (pittige kaasvulling). De salpicon (sausvulling) blijft mooi vol en opgesloten in de krokante chapelure. Lekker bij de borrel of zomaar tussendoor.

RECEPT
(voor 35 stuks)

Ingrediënten
Kaasragout
Anglaise (eiwit, zout en een beetje olie voor het afbreken van de hagelsnoeren)
Paneermeel

Ingrediënten kaasragout
525     gram     melk
75       gram     boter
125     gram     patentbloem Bonaire met hoogbindend vermogen
8         gram     gelatine
300      gram     cheesy
200      gram     oude kaasblokjes 5x5x5 mm
1         gram     peper
1         gram     zout

Werkwijze
Boter met 250 gram melk aan de kook brengen.
Bloem toevoegen en gaar roeren zoals bij soezenbeslag.
Gelatine in 25 gram melk laten wellen en in 250 gram hete melk oplossen.
Toevoegen aan gaar geroerde massa samen met de cheesy.
Kaasblokjes door de verkregen ragout mengen.
Met gladde spuit tot puntige modellen spuiten of uitspreiden (1,5 cm dik op plaat) en afdekken met plastic, laten afkoelen en snijden tot blokjes van 4 x 4 cm.
Voorzien van heel dun laagje patentbloem en vervolgens door anglaise halen en meteen door het paneermeel halen.
Eventueel nogmaals door anglaise en paneermeel halen om uitbakken van de kaas te voorkomen.
Frituren bij een temperatuur van 175ºC circa 3 minuten.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):    € 0,14
Adviesverkoopprijs (per stuk):        € 0,60
Brutowinst (75%):    € 0,42

Verkooptip
Verras de klant met deze pittige kaassnack.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels