artikel

Caraïbetaart

Recepten

Dit voorjaar ben ik met Valrhona naar de Dominicaanse Republiek geweest. De Caraïbe-taart is op die reis geïnspireerd.

 

Dit voorjaar ben ik met Valrhona naar de Dominicaanse Republiek geweest. De Caraïbetaart is op die reis geïnspireerd.

 

 

RECEPT(voor 12 taarten)
 
Ingrediënten bodem
1125 gram amandelpoeder
500 gram suiker
675 gram Caraïbe chocolade Valrhona
1300 gram eiwit
625 gram suiker
 
Werkwijze
Schuim van draaien.
Chocolade en amandelpoeder toevoegen.
Mengen en opspuiten in ringen voor taartjes van 6 personen.
Bakken op 170°C, 45 minuten.
Afkoelen.
Afwerken met Nougat montelimar.
 
Ingrediënten chocolademousse
1200 gram melk
1400 gram Caraïbe chocolade
20 gram gelatine
2400 gram ongezoete slagroom opgeklopt
 
Werkwijze
Melk opwarmen 80°C.
Op de gehakte chocolade gieten.
Gelatine en slagroom toevoegen.
Taartjes vullen en afstrijken.
Klein gedeelte achterhouden om op te spuiten als het stijf is.
Raster opspuiten.
Afmaken met chocolade.
Gaten licht vullen met ganache.
Afwerken met decoratie.
 
Verkoopprijs: €16,50
 
Foto: Sjaak Ramaker

 

Ralph Bond

‘Naar Parijs om ideeën op te doen’
Een stukje Parijs onder de Dom. Zo omschrijven de eigenaren hun patisserie in het centrum van Utrecht. De omschrijving is zo gek nog niet gekozen, de producten van Bond&Smolders zijn geschoeid op Frans/ Belgische leest. ‘We rijden twee á drie keer per jaar naar Parijs of België om ideeën op te doen.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels