artikel

Bonbon Sabl

Recepten

Op een krokant chocoladekoekje leg ik een toefje zachte, luchtige karamel en sluit dat af met hazelnoot Gianduja.

 

Op een krokant chocoladekoekje leg ik een toefje zachte, luchtige karamel en sluit dat af met hazelnoot Gianduja.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten chocoladekoekje
350 gram roomboter
265 gram bruine basterd
120 gram suiker
7 gram zout
5 gram vanillepoeder
350 gram chocolade fijn gehakt
400 gram bloem
70 gram cacaopoeder
12 gram koolzuur
 
Werkwijze
Als deeg zetten.
Zoals botermoppen rollen, koelen en snijden.
Bakken op 180°C en laten afkoelen.
Afspuiten met chocolade.
Een ring op spuiten van noissete lait (valrhona) praline.
Daarin zachte karamel spuiten.
Afsluiten met noissete lait.
Laten opstijven.
Door melkchocolade halen.
Eventueel afwerken met decoratie (nieuwe variant op de bonbon).
 
Verkoopprijs (per kilo): €42,50
 
Foto: Sjaak Ramakers

 

Ralph Bond

‘Naar Parijs om ideeën op te doen’
Een stukje Parijs onder de Dom. Zo omschrijven de eigenaren hun patisserie in het centrum van Utrecht. De omschrijving is zo gek nog niet gekozen, de producten van Bond&Smolders zijn geschoeid op Frans/ Belgische leest. ‘We rijden twee á drie keer per jaar naar Parijs of België om ideeën op te doen.’

 

 

Reageer op dit artikel