artikel

Blozend Kriekske

Recepten

Feestelijke kleine kersentaart waar kersenbavarois is opgesloten tussen amandelcakegebak, zwaar getrempeerd met kersentrempeerlikeur en aangebracht op een gebakken harde Wenerplak. Met gelei zijn de rode wangen aangebracht en vervolgens fraai afgeglansd met heldere gelei. Voor de afwerking worden gearomatiseerde kersen met steeltjes op bolletjes slagroom aangebracht.

Blozend Kriekske

 

Feestelijke kleine kersentaart waar kersenbavarois is opgesloten tussen amandelcakegebak, zwaar getrempeerd met kersentrempeerlikeur en aangebracht op een gebakken harde Wenerplak. Met gelei zijn de rode wangen aangebracht en vervolgens fraai afgeglansd met heldere gelei. Voor de afwerking worden gearomatiseerde kersen met steeltjes op bolletjes slagroom aangebracht. 

 

RECEPT
(voor 12 taartjes van 15 cm doorsnede)

Ingrediënten
Amandelcakebeslag
Harde Wenerdeeg
Mycryo (cacaoboter)
Blanke gelei
Kersentrempeerlikeur
Kersenbavarois
Slagroom
Amandelschaafsel
Chocoladedecoratie
Maraschino cherries met steeltjes

Recept amandelcakebeslag
1000     gram     Cakolinimix
350       gram     arachine- of zonnebloemolie
400       gram     ei
150       gram     water
150       gram     amandelspijs
150       gram     bitterkoekjesspijs
Alle grondstoffen mengen en 2 minuten op een gemiddelde snelheid met de vlindergard glad draaien.

Werkwijze
Amandelcakebeslag spuiten in taartpannen rondom een gesmeerde rondoring.
Juist gebakken harde Wenerplak bestuiven met Mycryo (blijft langer krokant).
Afgekoelde cakering even in de trempeerlikeur dompelen en op gebakken harde Wenerplak aanbrengen.
Afglanzen met heldere gelei en met roodgekleurde gelei of gekleurde koude geleispiegel rode blosjes willekeurig aanbrengen.
Het geheel nogmaals afglanzen.
Randje aanzetten met gebruneerd amandelschaafsel.
In opening rond plakje kersenbavarois van circa 6 cm hoog en 6 cm breed aanbrengen en bovenzijde voorzien van een rood spiegeltje en chocoladesprieten.
Bolletjes slagroom aanbrengen en voorzien van kersen met steeltjes.
Bavarois in met dik plastic beklede pvc buizen of in plastic slagerszakken aanbrengen en diep koelen, minder mooi maar mogelijk efficiënter met spuitzak bavarois rechtstreeks in openingen aanbrengen.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):     € 2,45
Adviesverkoopprijs:             € 8,95
Brutowinst (71%):               € 5,99
 

Reageer op dit artikel