artikel

Beierse kabinetcake

Recepten

Mooi opgesloten gebak dat evenals cake in nette plakjes kan worden geserveerd. Een luchtige bavaroiscake boordevol met rum gedrenkt garnituur. Niet alleen bij de thee een aangename verrassing, maar ook zeer zeker welkom bij feestelijke gelegenheden.

Beierse kabinetcake

Mooi opgesloten gebak dat evenals cake in nette plakjes kan worden geserveerd. Een luchtige bavaroiscake boordevol met rum gedrenkt garnituur. Niet alleen bij de thee een aangename verrassing, maar ook zeer zeker welkom bij feestelijke gelegenheden.

 

Recept
(voor 10 stuks)

Ingrediënten garnituur
150     g    gember
150     g    rozijnen
150     g    bitterkoekjes
600     g    kapsel wit en chocolade
150     g    oranje nippers
150     g    amarenakersen
150     g    trempeerlikeur

Ingrediënten Beierse bavarois
400     g    suikerstroop
60       g    rum esprit
1600   g    slagroom
30       g    gelatine
150     g    melk

Werkwijze
Blanke- en chocoladebeslag om en om als banen, of zigzag naast elkaar spuiten en na het bakken langs de binnenzijde van cakeblikken aanbrengen.
Garnituur grof snijden (fijne stukjes uitzeven) en besprenkelen met de rum trempeerlikeur.
Luchtig door de bavarois spatelen of garnituur en bavarois om en om verdeeld in de beklede blikken aanbrengen.
Afsluiten met gestreepte beslagplakken en koelen.
Na lossen eventueel afglanzen met blanke gelei.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels