artikel

Appelplaatcake met geitenkaas

Recepten

Een wellicht wat vreemde, maar verrassende combinatie. Geitenkaas gebakken in de zoete tegenhanger cake. Pijnboompitten, rozemarijn, honing en frisse appelen maken dit stukwerk tot iets bijzonders. Leg deze combinatie wel aan de klanten uit, want niet iedereen is dol op geitenkaas. Harold van Cooperen, wijnkenner bij uitstek adviseert bij deze wel erg gedurfde maar zeer geslaagde combinatie een Monbazillac dessertwijn.

Appelplaatcake met geitenkaas

 

Een wellicht wat vreemde, maar verrassende combinatie. Geitenkaas gebakken in de zoete tegenhanger cake. Pijnboompitten, rozemarijn, honing en frisse appelen maken dit stukwerk tot iets bijzonders. Leg deze combinatie wel aan de klanten uit, want niet iedereen is dol op geitenkaas. Harold van Cooperen, wijnkenner bij uitstek adviseert bij deze wel erg gedurfde maar zeer geslaagde combinatie een Monbazillac dessertwijn.

 

 
RECEPT
(voor 35 stuks)
 
Ingrediënten
Cakebeslag
Appelen
Pijnboompitten
Rozemarijn
Blanke gelei
Cake (koude methode)
400 g boter
360 g ei
250 g castorsuiker
150 g honing
400 g cakepoeder of beslagbloem
3 g zout
5 g gehakte rozemarijn (naaldjes, geen takjes)
400 g appelen (helft blokjes, helft schijfjes)
200 g geitenkaas (blokjes)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Werkwijze
Het harde Wenerdeeg uitrollen tot 2,5 millimeter dikte en op bakplaat met kader (circa 24 x 32 centimeter) aanbrengen.
Spatel blokjes geitenkaas, blokjes appelen en heel fijn gesneden rozemarijn door het cakebeslag.
Decoreer de bovenkant af met schijfjes appel en pijnboompitjes.
Afbakken bij een temperatuur van 175°C circa 50 minuten.
Na het lossen en koelen het product afglanzen met heldere gelei.
Snijden naar wens, in dit geval 4,5 centimeter x 4,5 centimeter.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €0,22
Adviesverkoopprijs (per stuk):  €0,85
Brutowinst (72,1%):   €0,58
 
Verkooptip
Maak het assortiment niet te breed. Produceer rationeel.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels