artikel

Vleespie

Recepten

Kerst is het feest waar genieten van eten een belangrijke rol speelt. Bij een heerlijke kerstbrunch of andere maaltijd zal een vleespie dan ook niet misstaan. Een taart gevuld met gehakt gecombineerd met champignons, ui, prei en slagroom geeft een bijzonder smaakvol en sfeervol product.

Vleespie

Recept vleespie

(Voor acht stuks)
• 2000 g patentbloem
• 100 g gist
• 36 g zout
• 100 g kleinbroodpoeder
• 150 g roomboter
• 1150 g water

Vulling:

• 1500 g mager rundergehakt of kalfsgehakt
• 150 g heelei
• 150 g slagroom
• 100 g paneermeel
• 40 g zout
• 50 g koud bindmiddel
• peper nootmuskaat
• 500 g champignons in schijfjes
• 1 kleine prei (fijngesneden en gewassen)
• 16 plakken spek of gerookte ham

Werkwijze:

Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden; deegtemperatuur 24°C
Wegen: stukken deeg van 230 g voor bodem ( vorm Ø 16 cm).
Voor de bovenzijde stukken deeg van 200 g afwegen
Opbollen: standig
Bolrijs : 30 minuten
Uitrollen/fonceren: fonceer de binnenzijde van de vormen
Vullen: met de gehaktvulling en bedek met spek of gerookte ham
Bedekken: met het uitgerolde deegstuk
Rand maken: knijp de twee deeglagen met een knijper aaneen
Strijken: met eistrijksel
Decoreren: maak van restjes deeg enkele decoraties en plaats deze op de bovenzijde
Strijken: strijk nogmaals met eistrijksel
Narijs: ca. 30 minuten
Afbakken: temperatuur 200°C naar 190°C
Baktijd: ca. 40 minuten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels