artikel

Travellercake

Recepten

Deze travellercake is een chocoladefluweeltaartje omgeven met vers fruit en nonchalant afgewerkt met een dunne chocoladedecoratie. Voor dit gebak is uitgegaan van een chocolade-amandeltaart van 24 centimeter doorsnede, die na het vullen en koelen in vier punten is gesneden. In het midden van de cirkelvormige voorzijde is een bol crème-gianduja gespoten en vervolgens met een glaceermes naar de buitenzijde toe halfboogvormig gladgestreken.

 

Deze travellercake is een chocoladefluweeltaartje omgeven met vers fruit en nonchalant afgewerkt met een dunne chocoladedecoratie. Voor dit gebak is uitgegaan van een chocolade-amandeltaart van 24 centimeter doorsnede, die na het vullen en koelen in vier punten is gesneden. In het midden van de cirkelvormige voorzijde is een bol crème-gianduja gespoten en vervolgens met een glaceermes naar de buitenzijde toe halfboogvormig gladgestreken.
 
 

 

Recept:
Ingrediënten:

Recept chocolade-amandelbeslag:
 • 60 gram ei
 • 160 gram broyage (half amandelen en half suiker)
 • 150 gram eiwit
 • 90 gram castorsuiker
 • 55 gram beslagbloem
 • 10 gram cacaopoeder
 • Vanillestokje

Bereidingswijze:
Ei met broyage en zaad vanillestokje gladroeren. Eiwit met de castorsuiker tot een glad schuim kloppen. Schuim door ei/broyagemassa spatelen. Beslagbloem en cacaopoeder mengen, zeven en doorspatelen. Bakken op een temperatuur van 180°C, circa 20 minuten.

Recept crème-gianduja:

 • 300 gram crème au beurre
 • 60 gram kookschuim
 • 60 gram gianduja

Bereidingswijze:
Kookschuim en gianduja (gesmolten) toevoegen aan crème au beurre en hiervan een gladde, luchtige crème draaien.

 
Recept frambozenvulling
 • 200 gram frambozenpuree
 • 80 gram vruchtensap
 • 5 gram vieux
 • 60 gram castorsuiker
 • 25 gram koud bindmiddel
 • Suiker en koud bindmiddel mengen.
 • Puree, sap en vieux toevoegen en gladroeren.

Bereidingswijze travellercake:
Vier maal doorsnijden.Bovenste vier plakken tremperen met aardbeienlikeur. Op onderste plak frambozenvulling aanbrengen. Tussen overige plakken de crème-gianduja aanbrengen.

 
Koelen en in vieren snijden. Geheel afstrijken in de gewenste vorm met crème-gianduja. Even in de diepvries en vervolgens met slappe melkchocolade afspuiten.
 
Voor de chocoladedecoratie een dun plaatje in de diepvries plaatsen en hierop dun chocolade uitstrijken, met een platenmes lossteken, driehoeken van snijden en aan de scherpe zijde van het gebak aanbrengen en nonchalant plisseren. Zo ook rond gestreken chocoladeplakjes vormen tot grappige chocolade tuilles. Afwerken met vers fruit.
 
 

Reageer op dit artikel