artikel

The key to my next level

Recepten

Dit is het taartje van de inzending waarmee Rogier Tetteroo onlangs de Gouden Gard won. Het heet: The key to my next level. Tetteroo heeft zijn werkstuk zo genoemd omdat hij het winnen van de Gouden Gard letterlijk voor hem als sleutel tot het volgende niveau beschouwt. De opvallende rabarbercompote in het interieur wordt aangekondigd door het rode uiterlijk van het taartje.

 

Dit is het taartje van de inzending waarmee Rogier Tetteroo onlangs de Gouden Gard won. Het heet: The key to my next level. Tetteroo heeft zijn werkstuk zo genoemd omdat hij het winnen van de Gouden Gard letterlijk voor hem als sleutel tot het volgende niveau beschouwt. De opvallende rabarbercompote in het interieur wordt aangekondigd door het rode uiterlijk van het taartje.
 

 

Recept
Recept rabarbercompote
 • 50 gram aardbeiencoulis
 • 50 gram bramencoulis
 • 50 gram frambozencoulis
 • 125 gram suiker
 • 4 gram gelatine
 • kwart vanillestokje
 • kwart citroen geraspt
 • 30 gram witte wijn
 • 300 gram rabarber

Bereidingswijze:
Coulis koken met suiker, vanille, citroen en witte wijn. Rabarber toevoegen aan de kokende coulis en gaar koken. Gelatine erin oplossen en af laten koelen.

 
Recept krokante plak
 • 100 gram witte chocolade
 • 100 gram nougat de montelimar
 • kwart citroen geraspt
 • 50 gram gepofte rijst

Bereidingswijze:
Witte chocolade smelten. Nougat er doorheen roeren. Op temperatuur brengen. Citroen, en gepofte rijst er doorheen spatelen.

 
Recept amandelmousse
 • 60 gram amandelspijs
 • 50 gram room
 • 8 gram gelatine
 • 168 gram suiker
 • 82 gram eidooier
 • 62 gram ei
 • 500 gram slagroom
 • Amaretto

Bereidingswijze:
Pâte á bombe van suiker, ei en dooier maken. Gelatine weken. Slagroom lobbig slaan. Room en amandelspijs koken, hierin de gelatine oplossen. Room en amandelspijs en gelatine door de Pâte á bombe (150 gram). Dit mengsel door de slagroom. Amaretto naar smaak toevoegen.

 
Recept amandelbeslag
 • 350 gram ei
 • 490 gram broyage
 • 120 gram bloem
 • 56 gram boter
 • 30 gram eiwit
 • 56 gram suiker

Bereidingswijze:
Ei met broyage luchtig kloppen. Boter smelten. Eiwit luchtig opkloppen met suiker. Ei/broyagemengsel mengen met het eiwit. Boter er doorheen spatelen. Bloem er doorheen spatelen. Afbakken op ± 220°C, á ±15 minuten.

 
Werkwijze taartje
Op de bodem een kapselplak. Daarop het krokantplakje. Bevroren rabarbercompote erop. Bedekken met een kapselplak. Amandelmousse inspuiten. Invriezen. Lossen. Krullen als decoratie er opspuiten van overgebleven mousse. Invriezen. Afspuiten met melkchocolade en rode chocolade. Decoratie met een sleutel en een slot (dmv een mal die Tetteroo zelf heeft gemaakt).
 
 

Reageer op dit artikel