artikel

Pasteitopf

Recepten

Twee producten in één. Zo is deze Topf het beste te omschrijven. Als basis gebruiken we krokant brood waarbij de korst iets dikker mag zijn dan bij normaal krokant brood. Het brood wordt namelijk na afkoeling uitgehold en gevuld met een ragout, een goulash of een andere vulling. Uiteraard kan de bakker zelf de vulling erbij leveren maar kan ook een suggestie aan de consument doen over een vulling.

 

Twee producten in één. Zo is deze Topf het beste te omschrijven. Als basis gebruiken we krokant brood waarbij de korst iets dikker mag zijn dan bij normaal krokant brood. Het brood wordt namelijk na afkoeling uitgehold en gevuld met een ragout, een goulash of een andere vulling. Uiteraard kan de bakker zelf de vulling erbij leveren, maar kan ook een suggestie aan de consument doen over een vulling.
 

 

Recept
Ingrediënten
  • 6800 gram witte bloem
  • 205 gram gist
  • 136 gram zout
  • 205 gram krokantbroodpoeder
  • 3808 gram water
  • Deegtemperatuur: 24°C

Bereidingswijze
Kneden: op temperatuur.
Afwegen: 225 gram.
Opbollen: glad en standig.
Bolrijs: circa 30 minuten.
Modelleren: glad opbollen.
Bestrooien: met roggebloem.
Op de plaat: met voldoende tussenruimte.
Narijs: circa 50 minuten.
Snijden: grof geruit.
Afbakken: temperatuur circa 230°C met stoom, baktijd: circa 30 minuten.

 
Tip: Snijd de kap van het gebakken brood en haal de kruim uit de bol. Vul deze met warme ragout of een goulash, leg het deksel erop en dien het als warme maaltijd op. De grootte van de bol kan aangepast worden naar elk gewenst formaat. Geef de consument een serveertip mee!
 
 

Reageer op dit artikel