artikel

Party friandises

Recepten

Chocolade en marsepein vormen een lekkere combinatie in de party friandises. Ze zijn in de aanloop naar de sinterklaasperiode heel geschikt om te combineren met noten, likeurpareltjes en gekonfijt fruit. Op of tussen chocoladewafeltjes -gegoten in plastic trays waarin chocoladebakjes worden geleverd – biedt marsepein veel mogelijkheden in diverse vormen, kleuren en smaakcombinaties. De friandises wegen circa 15 gram per stuk maar het is natuurlijk aan de bakker om hiervan af te wijken.

 

Chocolade en marsepein vormen een lekkere combinatie in de party friandises. Ze zijn in de aanloop naar de sinterklaasperiode heel geschikt om te combineren met noten, likeurpareltjes en gekonfijt fruit. Op of tussen chocoladewafeltjes -gegoten in plastic trays waarin chocoladebakjes worden geleverd – biedt marsepein veel mogelijkheden in diverse vormen, kleuren en smaakcombinaties. De friandises wegen circa 15 gram per stuk maar natuurlijk aan de bakker om hiervan af te wijken.
 
 

 

Recept
Ingrediënten

  • Chocoladecouverture (melk of puur)/witte chocolade
  • Chocoladekleurstoffen
  • Likeuren/esprits/smaakaroma’s
  • Gekonfijte vruchten
  • Likeurparels
  • Noten

Bereidingswijze
Uitgaan van melk of pure chocoladecouverture, witte chocolade of witte chocolade op gewenste kleur gebracht met chocoladekleurstof. Gieten in plastic trays of kleine flikjes spuiten. Bestrooien met musketzaad, kokos, cacao of kaneelsuiker. Of met wat room dikker gemaakte chocolade zigzag fonnetjes spuiten. Marsepein op gewenste kleur en smaak brengen. Hiervan pillen, bolletjes, diverse modelletjes en mozaïek vormen. Gewenste plakjes snijden, noten of gekonfijte vruchten ertussen, op of in de marsepein aanbrengen (verrassend zijn ook likeurpareltjes in de marsepein aangebracht). Met een kornetje chocolade het geheel aan elkaar vastzetten.

 
 
Reageer op dit artikel