artikel

Le poire Rouge

Recepten

Rogier Tetteroo vindt peren heel lekker. Dat is de reden dat hij speciaal voor deze uitgave het taartje Le poire rouge heeft ontwikkeld. Een perencompote wordt gecombineerd met een witte chocolademousse en afgemaakt met een peertje van marsepein.

 

Rogier Tetteroo vindt peren heel lekker. Dat is de reden dat hij speciaal voor deze uitgave het taartje Le poire rouge heeft ontwikkeld. Een perencompote wordt gecombineerd met een witte chocolademousse en afgemaakt met een peertje van marsepein.
 
 

 

Receptuur
Recept witte chocolademousse
 • 60 gram dooier
 • 100 gram ei
 • 100 gram suiker
 • 10 gram gelatine
 • 600 gram slagroom
 • 240 gram witte chocolade
 • 100 gram melk

Bereidingswijze:
Pâte á bombe van suiker, ei en dooier maken. Gelatine weken. Slagroom lobbig slaan. Chocolade oplossen en warme melk er doorroeren.

Opgeloste gelatine bij de pâte á  bombe doen en de warme chocolade toevoegen. Pâte á bombe door de slagroom mengen.

 
Recept perencompote
 • 125 gram suiker
 • 425 gram perenblokjes
 • 1 vanillestokje
 • 125 gram rode wijn
 • 1 kaneelstokje
 • 17 gram koud bindmiddel
 • 17 gram poedersuiker

Bereidingswijze:
Zorg dat je een goed hete pan hebt. Doe daarin vanillestokje, kaneelstokje en suiker. Dan voeg je de perenblokjes eraan toe en laat die even gaar koken. Afblussen met rode wijn. Af laten koelen. Binden met poedersuiker en koud bindmiddel.

 
Werkwijze taartje
Een ring met een doorsnede van 18 centimeter om een rubber matje aanbrengen. De witte chocolademousse in de ring storten. Dan de gekleurde kapsels erin leggen, vervolgens de blanke kapselplak. Invriezen. Lossen. Afspuiten met witte chocolade. Perencompote storten. Decoreren met een marsepeinen peertje en chocoladesprietjes.
 
Verkoopprijs: €15,50
 
 

Reageer op dit artikel