artikel

Italiaans Kruidenbrood

Recepten

De Italiaanse keuken is ‘in’ in Nederland en een bijzonder Italiaanse kruidenbrood zal dan ook zeker niet misstaan in de bakkerswinkel. Met een vulling van verse tomaten, olijven en paprika en een snufje Italiaanse kruiden biedt u een product dat niet zo snel in de supermarkt te vinden zal zijn. En toch makkelijk en snel te maken.

 

De Italiaanse keuken is ‘in’ in Nederland en een bijzonder Italiaanse kruidenbrood zal dan ook zeker niet misstaan in de bakkerswinkel. Met een vulling van verse tomaten, olijven en paprika en een snufje Italiaanse kruiden biedt u een product dat niet zo snel in de supermarkt te vinden zal zijn. En toch makkelijk en snel te maken.
 

 

Recept:
Ingrediënten (Uitgangspunt is 710 gram witte bloem per brood):

 • 100% witte bloem
 • 2% gist
 • 2% zout
 • 2% witbroodverbetermiddel
 • 2% krokantbroodverbetermiddel
 • 1% suiker
 • 55% water (circa)
 • 1% tijmblad
 • 1% nootmuskaat
 • 1% Italiaanse kruiden
 • Deegtemperatuur: 26°C
   

Vulling (Per brood):

 • 2 kleine tomaten
 • 33 gram champignons
 • 3,5 olijven
 • 50 gram paprika
 • 3,5 gram Italiaanse kruiden
   

Werkwijze:
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg. Afwegen: onderkant: 650 gram, bovenkant: 500 gram. Opbollen: deegstukken met een gladde huid. Bolrijs: 20 minuten. Opmaken: onderplak uitrollen tot een diameter van 28 centimeter. Onderplak besmeren. Pesto (dun laagje) en daarna de vulling erop aanbrengen.
Bovenplak uitrollen tot een diameter van 30 centimeter. Besmeren met pesto (onderkant van de bovenplak). De bovenplak aanbrengen op de onderplak (goed aandrukken). Gaatjes in de bovenplak prikken zodat de lucht weg kan tijdens het bakken.
Narijs: circa 25 minuten.
Rijskast: 30°C, relatieve vochtigheid 80 procent.
Bakken: 240°C.

 

Reageer op dit artikel