artikel

Hartig kaasgebak

Recepten

Het gezegde ‘houd uw klanten zoet met hartig’ gaat bijzonder goed op met dit hartig kaasgebak. U kunt hierbij uitgaan van bladerdeeg, vlaaiendeeg of getoerd gerezen deeg zonder afbreuk te doen aan het geheel. Heerlijk warm geserveerd heeft de voorkeur en vooral bijgestaan met een spectaculaire wijnfinale.

 

Het gezegde ‘houd uw klanten zoet met hartig’ gaat bijzonder goed op met dit hartig kaasgebak. U kunt hierbij uitgaan van bladerdeeg, vlaaiendeeg of getoerd gerezen deeg zonder afbreuk te doen aan het geheel. Heerlijk warm geserveerd heeft de voorkeur en vooral bijgestaan met een spectaculaire wijnfinale.
 

 

Ingrediënten
  • Kaasragout
  • Smaakmix kaas
  • Geraspte kaas

Recept

  • 270 gram ragoutmix
  • 170 gram room culinair
  • 560 gram water
  • 100 gram smaakmix kaas
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding
Ragoutmix langzaam aan koud water en room culinair toevoegen. Massa in de hoogste versnelling gedurende 3 minuten glad draaien. Smaakmix kaas en geraspte kaas toevoegen.

 
Bladerdeeg, 2 millimeter dik, vlaaiendeeg of getoerd gerezen deeg 2,75 millimeter dik uitrollen.Vulling aanbrengen en rijkelijk bestrooien met oude geraspte kaas. Rusten/narijs 30 minuten. Afbakken op een temperatuur van 220°C, circa 20 minuten.
 
Variaties
Kaas/groenten: voeg 200 gram maïs, ui en paprika extra toe.
Ham/kaas: voeg 100 gram geraspte kaas extra toe en 150 gram gesneden ham.
 
 

Reageer op dit artikel