artikel

Colavlaai

Recepten

De colavlaai is één van de winnende producten van de vlaaiontwerpwedstrijd die Bakkerij Fleuren hield om de opening van de nieuwe bakkerij te vieren. ‘Ons nieuwe bedrijf is klaar voor de toekomst, en daar passen ook vlaaien van de toekomst bij. Kinderen hebben een breder blikveld, omdat ze zichzelf geen beperkingen opleggen. En dat doe je als bakker wel snel.’ De ontwerpers van de colavlaai zijn broer en zus Dylan en Kelsey Janssen, respectievelijk 3 en 4 jaar.

 

De colavlaai is één van de winnende producten van de vlaaiontwerpwedstrijd die Bakkerij Fleuren hield om de opening van de nieuwe bakkerij te vieren. ‘Ons nieuwe bedrijf is klaar voor de toekomst, en daar passen ook vlaaien van de toekomst bij. Kinderen hebben een breder blikveld, omdat ze zichzelf geen beperkingen opleggen. En dat doe je als bakker wel snel.’ De ontwerpers van de colavlaai zijn broer en zus Dylan en Kelsey Janssen, respectievelijk 3 en 4 jaar.
 

 

Recept
Gebruik een standaard vlaaibodem.
 
Puddingbodem
  • 300 gram water
  • 17 gram yoghurtpoeder
  • 300 gram ongezoete slappe slagroom
    Deze op smaak brengen met ongeveer 25 gram cola-extract.

Bereiding
Mengsel uitstrijken over de bodem, koelen.
Spiegel van koude gelei met cola-extract.
Afwerken met slagroom en eventueel colasnoepjes (flesjes).

 
 

Reageer op dit artikel