artikel

Zomerfruit oase

Recepten

‘Om ook de luxe kant van het assortiment niet te vergeten, is dit een taartje om in te lijsten. Heerlijk luchtige biscuitplakken gevuld met Zwitserse room, rode vruchtencompote en een vleugje marasquin maken dit tot een frisse verrassing. Het geheel is gedecoreerd met chocoladekrullen en een oase van heerlijke zongerijpte zomerfruit. Ideaal voor bij een kopje koffie, thee, maar ook als dessert.

 

‘Om ook de luxe kant van het assortiment niet te vergeten, is dit een taartje om in te lijsten. Heerlijk luchtige biscuitplakken gevuld met Zwitserse room, rode vruchtencompote en een vleugje marasquin maken dit tot een frisse verrassing. Het geheel is gedecoreerd met chocoladekrullen en een oase van heerlijke zongerijpte zomerfruit. Ideaal voor bij een kopje koffie, thee, maar ook als dessert.’
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Biscuitbeslag:
1000 gram eiwit
1000 gram castor
dooier en eiwit apart opslaan, ringen vullen
1000 gram dooier
18 centimeter doorsnee
850 gram patent
afbakken 190°C/30 minuten
150 gram zetmeel
10 gram citroenrasp
 
Zwitserse room:
1250 gram gele room
25 gram marasquin
gele room met gelatine mengen
20 gram gelatine
daarna slagroom erdoor mengen
100 gram water
1250 gram slagroom (lobbig)
 
Rode vruchtencompote:
A
250 gram water
250 gram aardbei
250 gram bosbes
A koken en grof houden, 2 minuten doorkoken
250 gram framboos
gas uitzetten en B erdoor roeren totdat de suiker is opgelost en af laten koelen
90 gram pectine
225 gram suiker
B
650 gram suiker
9 gram vruchtenzuur
 
Werkwijze
Biscuitringen vullen met één laag Zwitserse room en één laag rode vruchtencompote. Biscuit licht tremperen met marasquin trempeer. Afstrijken met crème en daarna decoreren met witte chocoladestroken en vers zomerfruit.
 
Verkoopprijs: €12,50
 
Foto’s: Capital Photos

 

Sylvia en René Jacobs

Kwaliteit en rationaliteit staan bij Banketbakkerij Jacobs in Leiden centraal. Het bedrijf bestaat veertig jaar. Door een meer transparante winkelaanpak zijn klantenaantal en omzet toegenomen. Het assortiment is kleiner gemaakt. Voor Brood & Banket koos René Jacobs dit product uit.

 

 

 

Reageer op dit artikel