artikel

Tropisch notentaartje

Recepten

‘Ons tropisch notentaartje is een heerlijk zomers baktaartje. Het is een ideaal product omdat je het charge-matig kunt produceren en doordat er geen slagroom of crème op zit, is het ook een houdbaar product. Dat is zowel voor de bakkers als voor de consument een voordeel. Bovendien speel je door het gebruik van diverse noten en gedroogde vruchten in op de gezondheidstrend.

 

‘Ons tropisch notentaartje is een heerlijk zomers baktaartje. Het is een ideaal product omdat je het charge-matig kunt produceren en doordat er geen slagroom of crème op zit, is het ook een houdbaar product. Dat is zowel voor de bakkers als voor de consument een voordeel. Bovendien speel je door het gebruik van diverse noten en gedroogde vruchten in op de gezondheidstrend.’
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten fonceerdeeg
A
1400 gram basterdsuiker
1600 gram rode boter
100 gram ei
20 gram zout
60 gram citroenrasp
B
1250 gram zeeuws
1250 gram patent
60 gram bakpoeder
 
Werkwijze
Meng A en vervolgens B door A mengen. Ingevet taartpannetje 16 centimeter, fonceerdeeg uitrollen op 5 millimeter. Pannetje bekleden met plak deeg (18 centimeter doorsnede). 100 gram frangipane spuiten op de bodem. 65 gram gezondheidsmix er op en bakken. Temperatuur en tijd: 190°C, ± 25 minuten. Na bakken lossen, taartjes abrikoteren, decoreren met rozijnen, pistache pitten en gedroogde abrikoos, het geheel afgeleren.
 
Verkoopprijs: €5,65
 
Foto’s: Capital Photos

 

Sylvia en René Jacobs

Kwaliteit en rationaliteit staan bij Banketbakkerij Jacobs in Leiden centraal. Het bedrijf bestaat veertig jaar. Door een meer transparante winkelaanpak zijn klantenaantal en omzet toegenomen. Het assortiment is kleiner gemaakt. Voor Brood & Banket koos René Jacobs dit product uit.

 

 

Reageer op dit artikel