artikel

Rembrandtgebak

Recepten

Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar een kleurrijk truffelgebak waarbij een compositie van kleuren en smaken perfect met elkaar harmoniëren. Het is aan te bevelen het gebak in dunne plakjes te snijden. Zo komen de kleuren en de romige smaak het beste tot uitdrukking.

 

Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar een kleurrijk truffelgebak waarbij een compositie van kleuren en smaken perfect met elkaar harmoniëren. Het is aan te bevelen het gebak in dunne plakjes te snijden. Zo komen de kleuren en de romige smaak het beste tot uitdrukking.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Gekleurde biscuit
Chocolade hazelnootvulling
Drambuie honingcrème
Advocaatchocolade
 
Chocolade hazelnootvulling
Gelijke delen hazelnootpaté, boter en pure chocolade.
 
Drambuie honingcreme
Gelijke delen honing, boter en room. Per kilo 100 gram drambuie toevoegen.
 
Advocaatchocolade
Door advocaat de helft witte chocolade roeren.
 
Werkwijze
Gekleurde biscuitplakken afwisselen met genoemde vullingen. Afglaceren met chocolade. Afwerken met afbeelding van Rembrandt door gebruik te maken van chocoprint. Maak een R van Rembrandt in chocolade evenals de penselen en het schilderspalet.
 
Tekst: Wil Doomen m.m.v. Albeda College Foto: Henk Riswick
 
 

Reageer op dit artikel