artikel

Mozart symfonietaart

Recepten

BAKKERSWERELD – Oostenrijkse kersentaart met als basis cacaobeslag, whiskytrempeerlikeur, gehakte bitterkoekjes, licht gebonden kersen met een extra toevoeging van amerena kersensap en lichtgroene slagroom. Gepresenteerd met een tevreden kijkende Mozart van chocolade kunnen de klanten er werkelijk niet meer omheen.

 

BAKKERSWERELD – Oostenrijkse kersentaart met als basis cacaobeslag, whiskytrempeerlikeur, gehakte bitterkoekjes, licht gebonden kersen met een extra toevoeging van amerena kersensap en lichtgroene slagroom. Gepresenteerd met een tevreden kijkende Mozart van chocolade kunnen de klanten er werkelijk niet meer omheen.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Lichtgroene kersenslagroom
Bitterkoekjes
Amerenasap
Amerenakersen
Cacaobeslag met een snufje gemberpoeder
Roodkleurige marsepein (met iets blauwe kleurstof)
Mozart-profiel gestoken uit chocolade of chocoladekleurige marsepein
Chocoladekogels
Notenbalk van marsepein
 
Werkwijze
Cacao beslagtaart waarin een vleugje gemberpoeder is gebakken tweemaal doorsnijden. Breng op de onderste laag licht gebonden kersen gemengd met wat amerena kersensap aan. Daarop lichtgroen gekleurde slagroom. Deze slagroom is op smaak gebracht met kersen-esprit of kersenaroma. Breng een cacao kapselplak aan en trempeer met whiskytrempeerlikeur. Nog een laagje slagroom aanbrengen met wat gehakte bitterkoekjes en amerenakersen en de laatste cacao beslagplak. Het geheel maskeren met kersencrème en bekleden met Bordeauxroodachtige marsepein. De notenbalk aanbrengen. Maak die door chocoladekleurige en witte marsepein op elkaar te leggen waarna er in de lengterichting een dunne plak van afgesneden kan worden. De bovenkant verder afwerken met een G-sleutel van chocolade of chocoladekleurige marsepein en gevulde of ongevulde chocoladekogels. Tover deze kogels met enige reepjes chocolade om tot muzieknoten. Breng tenslotte het Mozart-profiel aan, dat is te vinden op internet.
 
Tekst: Will Doomen m.m.v. Albeda College
Foto: Henk Riswick
 
 

Reageer op dit artikel