artikel

Kop van Jet

Recepten

Kop van Jet is een apart stukwerk waarbij, tussen krokant en bros gebakken Wenerdeeg, knapperige hazelnoten en karamel opgesloten zit. Het is een leuk meeneem-artikel. Lekker voor tussendoor.

 

Kop van Jet is een apart stukwerk waarbij, tussen krokant en bros gebakken Wenerdeeg, knapperige hazelnoten en karamel opgesloten zit. Het is een leuk meeneemartikel. Lekker voor tussendoor.
 
 

 

Recept (voor 50 stuks)
 
Ingrediënten
1500 gram Wenerdeeg
1500 gram notenkaramel
750 gram marsepein
 
Wenerdeeg
440 gram boter
275 gram basterdsuiker
70 gram ei
20 gram citroenrasp
3 gram zout
340 gram Inlands patent
340 gram Zeeuwse bloem
6 gram bakpoeder
 
Karamel
500 gram suiker
175 gram water
500 gram room
50 gram honing
500 gram noten
 
Werkwijze notenkaramel
De suiker en het water karamelliseren. Voeg daarna de warme room toe. Vervolgens de honing. Roer er de gebruneerde noten door.
 
Werkwijze Kop van Jet
Lage platte blikjes fonceren met Wenerdeeg 2,5 millimeter dik of plakjes Wenerdeeg uitsteken (8 centimeter doorsnede) en aanbrengen op een raam met gelaste blikjes. Met de ijsknijper notenkaramel aanbrengen. Blikjes afdekken met Wenerdeeg 2 millimeter dik of hiervoor bovenplakjes uitsteken (7 centimeter doorsnede).Afbakken bij een temperatuur van 200°C circa 12 minuten. Na lossen en koelen met een kornet chocolade marsepeindecoratie aanbrengen. Gebruik hiervoor een speculaasplank. Druk er ronde marsepeinplakjes in af en bestrijk deze met wat suikerstroop en met likeur afgeslapte mokka-extract.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €0,24
Adviesverkoopprijs (per stuk): €0,95
Brutowinst (73,2%): €0,66
 
 

Reageer op dit artikel