artikel

Drentse Heidekoek

Recepten

Voor dit product heb ik gekozen omdat het een mooi streekproduct is. We hebben het zo’n zeven jaar geleden ontwikkeld samen met andere collega’s uit de regio. Het is vooral populair bij toeristen. Er is ook een speciale verpakking voor ontwikkeld. Wanneer je als bakker in een andere regio zit en ook lokale honing gebruikt, kun je zo je eigen streekproduct maken.

 

Voor dit product heb ik gekozen omdat het een mooi streekproduct is. We hebben het zo’n zeven jaar geleden ontwikkeld samen met andere collega’s uit de regio. Het is vooral populair bij toeristen. Er is ook een speciale verpakking voor ontwikkeld. Wanneer je als bakker in een andere regio zit en ook lokale honing gebruikt, kun je zo je eigen streekproduct maken.’
 
 

 

Ingrediënten:
 
  • 5 kilo gronddeeg
  • Gronddeeg bestaat uit:
  • 100 procent roggebloem
  • 85 procent koekzoet
  • 10 procent restantkoek
  • water
  • 900 gram Drentse Heidehoning
  • 50 gram koekkruiden
  • 70 gram bakpoeder (Karam)
  • 1 kilo amandelspijs

Werkwijze
Voeg bij het gronddeeg de Heidehoning en kruiden. Als alles goed door elkaar zit, de bakpoeder er door doen. Vervolgens 2,5 kilo koekdeeg in een koekplaat (80 centimeter). Daarna 1 kilo spijs uitrollen en op het koekdeeg leggen. Daarover weer 2,5 kilo koekdeeg en gladstrijken. Als decoratie amandelstiftjes erover.

Baktemperatuur 200°C, ongeveer 60 minuten.

 

Verkoopprijs: €3,59

 

Reageer op dit artikel