artikel

Bakkerij Leo Geerts heeft het voor de bakker!

Recepten

Dick de Bruin, werkzaam bij deze bakkerij, heeft onderstaand recept ontwikkeld en is daarmee prijswinnaar geworden van de Debic zomeractie.

 

Dick de Bruin, werkzaam bij deze bakkerij, heeft onderstaand recept ontwikkeld en is daarmee prijswinnaar geworden van de Debic zomeractie.
 

 

Benodigdheden:
Kanoring doorsnede 8cm
 
Ingrediënten:
Bodem
Marmerkapsel van broyage/amandelbeslag
2100 gram broyage
260 gram bloem
1650 gram heel ei
225 gram Debic banketbakkersboter Cake
1000 gram eiwit
400 gram suiker
Trempeer het broyage/amandelbeslag met Marasquin trempeer.
Dun plakje witte couverture, paillette feuilletine
 
Bavaroise
Debic Prima blanca slagroom
Champagne compound (35g/liter)
Overige benodigdheden
Aardbeicompote
Verse aardbeien
Decoreersneeuw
Amandelschaafsel
 
Chocolade netwerk
Poeder kleurstof rood
Witte couverture
 
Bereidingswijze:
Bodem
Voorzie de ring van een strookje plastic. Maak van broyage/amandel beslag een reepje marmerkapsel en doe dit in de ring. Gebruik voor de bodem een zeer dun plakje witte couverture (eerst tempereren tot 45°C). Bedek deze met een handje paillette feuilletine voor een crispy bodem.
 
Bavaroise
Klop Debic prima blanca slagroom op tot een luchtige bavaroise met een champagne compound (35 gram per liter). Breng de champagne bavaroise aan op de bodem. Voeg daarna een laag aardbeien compote toe en dek dit af met champagne bavaroise. (U kunt het nu invriezen en op bestelling vers afwerken). Verwijder de plastic strook. Plaats kleine verse aardbeien op het gebak en de decoreer deze met decoreersneeuw en gebruineerd amandelschaafsel.
 
Chocolade netwerk
We wilden bereiken met dit gebakje dat het een soort cadeautje werd waar je de inhoud van zag zonder het te openen en hebben daardoor als deksel een getralied bolletje gemaakt. Uitgaande van witte couverture voor de witte `tralies` en met poederkleurstof rood gekleurde couverture voor de rode ‘tralies’.
 
Deze chocoladekapjes maken we door ronde flexipan matjes aan de binnenzijde eerst met de ene daarna met de andere kleur chocolade te spritsen met een cornetje (trechter gerold van bakpapier). Dit kapje zetten we dan op het gebakje. Wij zetten het geheel op een gouden schaaltje, waardoor de zomerkoning gebakjes nog mooier tot hun recht komen. Dit soort gebakjes is eenvoudig ook in andere smaken te maken. Denk bijvoorbeeld aan kersen met een caramelsmaak of zoals wij het ook doen een walnootsmaak met een kaneelamandel. We hadden graag ook een andere variatie gemaakt, maar vonden toch dat in dit seizoen een aardbei niet voor niets de ongekroonde zomerkoning is en door iedereen gezien wordt als de zomervrucht bij uitstek.
 
 

Reageer op dit artikel