artikel

Vanille Canalé

Recepten

Job van Berkel ontwikkelde zijn eigen stijl in de horeca. Hij speelt in op seizoenen en mixt ingrediënten en technieken. Bij de productie van Canalé lijkt het alsof de vanillecrème aanbrandt, omdat de buitenkant zwart wordt. Maar dat hoort zo. Het smaakt fantastisch en de binnenkant is heerlijk zacht.

Vanille Canalé

Recept voor 20 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram melkpoeder
  • 800 gram water
  • 2 bourbon vanillestokjes 
  • 50 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 200 gram patentbloem
  • 80 gram eidooiers
  • 200 gram heel ei

Werkwijze

Breng de melk aan de kook samen met de vanille en boter. Vermeng de suiker met de bloem en zet apart. Vermeng de suiker met de bloem en zet apart. Giet de warme melk op de suiker/bloem en roer door. Giet de rest van de hete melk op de basis, voeg ook de eidooier en het heel ei eraan toe. Goed doorroeren en plaats in de koelkast.

Maak het Canalé beslag minimaal 48 uur van tevoren. Giet het Canalé beslag in voorgevette mallen tot 1 cm onder de rand van de mal. Bak de Canalé achtereenvolgens op de hier onder genoemde tijden en temperaturen.Deeg 10 minuten in de eerste versnelling draaien. Uitrollen tot vierkante plak. 15 minuten rust in de vriezer. Toeren 2×4. 15 minuten rust in de vriezer. Uitrollen tot gewenste dikte. 15 minuten rust in de vriezer daarna in de koeling.

 Baktemperatuur en tijd

230ºC gedurende 25 minuten, 200ºC gedurende 20 minuten en 180ºC gedurende 15 minuten.

Adviesprijs

€1,95 per stuk.

Reageer op dit artikel