artikel

Sinaasappel bosvruchtensloffen

Recepten

Toppatissiers hebben zich gebogen over diverse gebakproducten, alvorens Maurice Burger van Grobak ze presenteerde in het eigen distributiecentrum in Haaften. En het trendy gebak met ijsgrondstoffen werd ook door de aanwezige bakkers goed bevonden. De sinaasappel bosvruchtensloffen levert ze net wat meer op dan de slagroomschnitt of de sneeuwster, was de boodschap van Paul van Pelt.

Sinaasappel bosvruchtensloffen

Toppatissiers hebben zich gebogen over diverse gebakproducten, alvorens Maurice Burger van Grobak ze presenteerde in het eigen distributiecentrum in Haaften. En het trendy gebak met ijsgrondstoffen werd ook door de aanwezige bakkers goed bevonden. De sinaasappel bosvruchtensloffen levert ze net wat meer op dan de slagroomschnitt of de sneeuwster, was de boodschap van Paul van Pelt.

Recept bavaroisvulling:
200    gram     Sucrea Fond neutraal
200    gram    water
75      gram    sinaasappelpasta (Aromitalia)
1000   gram     opgeslagen, ongezoete slagroom
De Fond neutraal en sinaasappelpasta met het water gladroeren en de lobbig geslagen slagroom in gedeelten er door spatelen.

Werkwijze:
Gebruik een gebakken slof als basis. Deze kan zelf gemaakt worden en is in diverse kwaliteiten kant-en-klaar verkrijgbaar.
Optie: Bestrijk de binnenkant van de slof met abrikozenmoes, dit vertraagt het ‘slap’ worden.
Spuit de sinaasappel bavaroisvulling op met een gekartelde spuit en houd de vulling een halve centimeter van de zijrand. Bij het opzetten van de bosvruchten zullen deze steun hebben aan de zijrand en gemakkelijker houvast vinden op de vulling.
Het geheel licht laten aanvriezen voor een strakker resultaat.
Decoreer de bavaroismassa met bevroren woudmix.
Geleer 1 keer dun af. Decoreer met enkele stuks vers fruit zoals bijvoorbeeld aardbeien. Geleer tenslotte het product nogmaals geheel af.

Tip:
Meng de bevroren woudmix met wat koud bindmiddel, dit zorgt ervoor dat bij het ontdooien van de bosvruchten deze minder uitlopen. Om klonteren van het koud bindmiddel te voorkomen, dit mengen met een beetje suiker. Dat vlakt tevens de soms iets tè friszure smaak van de bosvruchten wat af.

 

Reageer op dit artikel