artikel

Kip/Kaas Knallers

Recepten

In een gezamenlijke presentatie van Hela Thissen en Van der Pol Bakkerijgrondstoffen werden producten van getoerd gerezen deeg uitvoerig belicht. Ton Baltussen (Van der Pol) en Michiel van Gorp (Hela) bleken op elkaar ingespeeld en lieten in een luchtige presentatie onder meer zien hoe de Kip/Kaas Knallers gemaakt worden.

Kip/Kaas Knallers

In een gezamenlijke presentatie van Hela Thissen en Van der Pol Bakkerijgrondstoffen werden producten van getoerd gerezen deeg uitvoerig belicht. Ton Baltussen (Van der Pol) en Michiel van Gorp (Hela) bleken op elkaar ingespeeld en lieten in een luchtige presentatie onder meer zien hoe de Kip/Kaas Knallers gemaakt worden.

Ingrediënten:
RB croissantdeeg Van der Pol (3 kilo diepgevroren).
Blokjes kip (voorgekookt).
Oude geraspte kaas, uien, prei en ananas.
Hela Thissen-kruidenolie Briljant Hot Chili.
Voor de vulling worden de blokjes kip, uien, prei en ananas klein gesneden.

Werkwijze:
Het deeg circa 12 uur ontdooien bij 2ºC.
Deeg uitrollen tot 2,5 mm.
Deeg in plakjes snijden van 12 x 12 cm.
De plakjes bestrijken met de Hot Chili kruiden.
Leg hierop de vulling.
Vouw de punten naar het midden en druk deze iets aan.
Maak de bovenzijde vochtig en druk ze in de geraspte kaas, gemengd met ui.
Leg ze vervolgens op de bakplaat.
De Kip/Kaas Knallers in een rijskast op de bakplaat circa 45 tot 60 minuten laten rijzen bij een temperatuur van maximaal 28ºC. Wanneer de producten niet in een rijskast rijzen: dan afdekken met plastic.

Afbakken:
Heteluchtoven voorverwarmen op 230ºC. Baktijd circa 12 minuten. Bakken op 180ºC. Iets stomen.

 

Reageer op dit artikel