artikel

Gyrosbrokken

Recepten

Onder de categorie krokant brood vallen deze Gyrosbrokken. Het deeg wordt voorzien van een bepaalde hoeveelheid gyroskruiden die een typische smaak geven. Het brood wordt gedecoreerd met pompoenpitten en mozzarella. Na het verdelen hoeven de brokken niet meer opgebold te worden om zodoende een enigszins nonchalant uiterlijk te geven. Uiteraard kan de grootte ook aangepast worden.

Gyrosbrokken

 

Onder de categorie krokant brood vallen deze Gyrosbrokken. Het deeg wordt voorzien van een bepaalde hoeveelheid gyroskruiden die een typische smaak geven. Het brood wordt gedecoreerd met pompoenpitten en mozzarella. Na het verdelen hoeven de brokken niet meer opgebold te worden om zodoende een enigszins nonchalant uiterlijk te geven. Uiteraard kan de grootte ook aangepast worden.

 

RECEPT
(circa 120 stuks  à 110 gram)

Ingrediënten
8000     gram     patentbloem
160       gram     zout
400       gram     gist
240       gram     krokantbroodpoeder
320       gram     Gyroskruiden
4480     gram     water

Deegtemperatuur: 24°C

Werkwijze
Kneden:            op temperatuur.
Afwegen:          stukken van 3400 gram.
Verdelen:          met de verdeelmachine en opbollen is niet nodig.
Bevochtigen:     met water.
Bezetten:           met pompoenpitten.
Op de plaat:       met voldoende tussenruimte.
Narijs:                circa 40 minuten.
Bestrooien:        met geraspte mozzarella.
Afbakken:         temperatuur circa 230°C met stoom. Baktijd circa 20 minuten.
 

Reageer op dit artikel