artikel

Christmas fruitcake

Recepten

Amandelcakebeslag gebakken als taartje met een uitholling aan de bovenzijde zodat fruit, op een laagje Zwitserse room, aangebracht kan worden. Deze taartjes hoeven niet gevuld te worden. Hierdoor komt de amandelsmaak het beste tot zijn recht. Bijkomend voordeel is dat deze amandelcake zeer lang mals blijft.

 

Amandel cakebeslag gebakken als taartje met een uitholling aan de bovenzijde zodat fruit, op een laagje Zwitserse room, aangebracht kan worden. Deze taartjes hoeven niet gevuld te worden. Hierdoor komt de amandelsmaak het beste tot zijn recht. Bijkomend voordeel is dat deze amandelcake zeer lang mals blijft.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Amandelcakebeslag
Amandelschaafsel
Zwitserse room
Vers fruit
 
Amandel cakebeslag:(voor 10 stuks)
585 gram amandelspijs
900 gram boter
630 gram castorsuiker
900 gram ei
900 gram beslagbloem
50 gram citroenrasp
10 gram zout
 
Werkwijze
Boter (20°C), suiker, zout, citroenrasp, amandelspijs mengen en in de middelste versnelling luchtig en zalvig kloppen. Ei (20°C) in vier delen aan bovenstaande massa toevoegen. Beslagbloem er doorheen spatelen. In de gesmeerde en met amandelschaafsel aangebrachte taartpannen (doorsnede 13 cm) een siliconenrubber op de bodem plaatsen. Omgeef het siliconenrubber met plasticfolie. Voor de siliconenrubbers zijn hier stempels gebruikt die bij de pasteisteker horen. Breng het amandelcakebeslag aan. Bak het product circa 50 minuten bij een temperatuur van 170°C. Spuit na het koelen Zwitserse room in de holte en breng hierop vers fruit aan. Glans af met blanke gelei.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €1,76
Adviesverkoopprijs (per stuk): €6,95
Brutowinst (73,1%): €4,79
 
Foto: Michel Zoeter
 
 

Reageer op dit artikel