nieuws

Koningin Máxima opent Bio-beurs op 17 januari

Nieuws 1089

De Bio-beurs, die plaatsvindt op woensdag 17 en donderdag 18 januari, wordt op 17 januari officieel geopend door koningin Máxima. De Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle staat in het teken van de concrete oplossingen die biologische landbouw en voeding kunnen bieden voor maatschappelijke problemen.

Koningin Máxima opent Bio-beurs op 17 januari

Naast Koningin Máxima is ook minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, bij de opening aanwezig en geeft een speech. Directeur Bavo van den Idsert licht toe: ‘We zijn zeer vereerd dat Koningin Maxima onze uitnodiging heeft aangenomen. We laten haar op de Bio-beurs graag zien welke concrete oplossingen biologische landbouw en voeding bieden voor maatschappelijke issues als klimaatverandering en biodiversiteit’.

10.000 bezoekers

De Bio-beurs, gericht op de professioneel geïnteresseerde in biologische landbouw, trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. De vakbeurs met 360 standhouders en ruim 80 workshops en lezingen brengt de laatste ontwikkelingen in de biologische sector aan bod. Op het foodplein vindt live cooking met topproducten plaats.

Pureness en BioMechaTech

Dit jaar kent de Bio-beurs twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Verkiezing Beste biologische winkel 2018

Op de beurs wordt ook voor de zesde keer op rij de verkiezing Beste biologische winkel van Nederland gehouden. Ekoplaza was tijdens de Bio-beurs in Zwolle met de winkels in Alkmaar en Schoorl en de City Store in Utrecht genomineerd voor de verkiezing Beste Biowinkel 2017.

De elf genomineerden voor dit jaar in de categorieën webwinkel, boerderijwinkel, middelgrote en grote winkel zijn te vinden op de website Beste Biowinkel 2018. De jury maakt op woensdag 17 januari 2018 van 20.15 tot 21.00 uur in de Suyderseezaal bekend welke winkels zich een jaar lang Beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

>> Lees ook: ‘Bananenbrood genomineerd voor Favoriet Bioproduct’

Reageer op dit artikel