nieuws

Nieuw wifi-netwerk bij Zeelandia voor beter distributieproces

Nieuws

CaptureTech heeft onlangs een geheel nieuw wifi-netwerk aangelegd bij bakkerijgrondstoffenleverancier Zeelandia. Daarmee is het distributieproces geoptimaliseerd.

Nieuw wifi-netwerk bij Zeelandia voor beter distributieproces
Foto: Zeelandia

Een goed wifi-netwerk is belangrijk voor de infrastructuur en cruciaal in het distributieproces van ondernemingen. Verstoringen in de systemen of processen kunnen snel merkbaar zijn voor de klant, met alle gevolgen van dien.

Sneller distributieproces

Bert de Vos, hoofd ICT-beheer bij Zeelandia en vanuit die functie verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur, kijkt altijd kritisch naar het distributieproces. ‘Grote of kleine aanpassingen of vernieuwingen zijn van groot belang. Dankzij de technologie kunnen bijvoorbeeld steeds meer processen beter en sneller, wat goed is voor ons als organisatie maar ook voor de klant. Onlangs hebben wij twee projecten afgerond die ons proces verder hebben geoptimaliseerd.’

Hiermee doelt De Vos op het vernieuwen van terminals en het aanleggen van een nieuw wifi-netwerk. Vooral het aanleggen van een nieuw netwerk is een groot project, waarbij alles op zijn plaats moet staan om geen gaten in het netwerk te krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om het aanschaffen van de juiste hardware, zoals een wifi Access Point, maar met name om advies en dienstverlening.

De Vos: ‘Wij hebben voor dat project een groot beroep gedaan op kennis, ervaring, inzicht en projectmanagement van CaptureTech. Dat heeft geresulteerd in een goed werkend wifi-netwerk; een netwerk waarop we kunnen vertrouwen.’

Productie afhankelijk van netwerk

De Vos: ‘De terminals zitten op heftrucks en deze rijden over onze fabrieksterreinen en in ons logistieke centrum. Zonder goed functioneren van de terminals en/of het wifi-netwerk krijgen we problemen in productie. Dan kunnen er bijvoorbeeld grondstoffen niet aangevoerd worden en gaat alles te lang duren. Daarnaast zijn de heftrucks heel belangrijk in ons logistieke proces; van het picken van orders tot het vullen van vrachtwagens, zodat de bestellingen op tijd naar de klanten kunnen. Als daar fouten ontstaan, krijgen klanten onvolledige of foutieve bestellingen en/of worden deze te laat geleverd. Natuurlijk blijft de kans op fouten altijd bestaan, maar wij doen alles om die zo klein mogelijkheid te maken.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels