nieuws

BakkersVak 2017 goed gewaardeerd – hoge verwachtingen 2018

Nieuws 206

De BakkersVak 2017 heeft ruim 7700 bezoekers getrokken. Meer dan 90 procent van de bezoekers heeft 2017 als een goed jaar ervaren. Van de 180 standhouders heeft 60 procent zich voor 2018 vastgelegd, als de beurs plaatsvindt in Gorinchem. Er wordt over nagedacht of BakkersVak  dan een driedaagse wordt.

BakkersVak 2017 goed gewaardeerd – hoge verwachtingen 2018
Bakkersvak 2017 goed bezocht. Foto: Easyfairs

Van alle bezoekers van deze zesde editie van de BakkersVak, de laatste keer in Rosmalen, geeft 92% aan (erg) tevreden te zijn met zijn of haar bezoek. Ook organisator Easyfairs is tevreden over de opzet en het verloop van de beurs dit jaar. Overigens geeft 94% van de mensen die niet in de gelegenheid waren om te komen, aan de editie in 2018 wel te bezoeken.

Genoeg te ontdekken

‘Na een succesvolle jubileumeditie in 2016, was er ook in 2017 weer genoeg te proeven, te beleven en te ontdekken op deze toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerijsector’, meldt Easyfairs.

In totaal tekenden 180 ondernemers uit de branche voor de Bakkersvak om hun aanbod te laten zien. Deze specialisten met kennis van ondernemerschap, assortiment, machines en andere benodigdheden. Bekende partijen als Puratos, Bakeplus, Royal Steensma, Emondt, Callebout en Beko waren daarbij onmisbaar. Nieuw dit jaar was de hoofdsponsor Citroën. Citroën is met hun bedrijfswagens altijd al nauw verbonden geweest met grote en kleine ondernemers.

Jaarlijks weerzien

BakkersVak is voor de bakkerijsector het jaarlijks weerzien met de branche. Maar niet alleen voor de bakkerijsector biedt BakkersVak uitkomst, ook horecaprofessionals die zich willen laten inspireren door het ambacht waren in groten getale aanwezig. Beide groepen konden in gesprek met het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) om hun meegenomen broodproduct te laten beoordelen door de keurmeesters. Smaak, uiterlijk en kwaliteit werden uitgebreid besproken. Bij het BoulangerieTeam werd er ingespeeld op de ‘blurring’ trend: de mogelijkheid om te lunchen in de bakkerij. Belangenpartijen NBOV, SAB en NBA verenigden zich in één stand voor het gemak van de ondernemer.

Bakkersvak 2018

Na zes edities van de BakkersVak in Autotron Rosmalen, verhuist de toonaangevende vakbeurs volgend jaar naar de Evenementenhal Gorinchem. Op 4 en 5 maart 2018 wordt Bakkersvak daar in een nieuwe jas gestoken. De beurs kan hierdoor worden uitgebreid, iets wat in het Autotron niet meer kon, laat Easyfairs weten. Tachtig procent van het standhoudersoppervlak is inmiddels al vastgelegd.

Reageer op dit artikel