nieuws

Leerlingen bezoeken Meesterbakker Roodenrijs op dag Westlandse Techniek

Nieuws 1028

Leerlingen van de Naaldwijkse Herman Broerencollege en de ’s-Gravenzandse Eben Haëzerschool bezochten vorige week Meesterbakker Roodenrijs in Rijswijk. Dat gebeurde  op de Dag van de Westlandse Techniek.

Leerlingen bezoeken Meesterbakker Roodenrijs op dag Westlandse Techniek
Leerlingen bezoeken Meesterbakker Roodenrijs op de Dag van de Westlandse Techniek. Foto's: Roodenrijs

 

De leerlingen van het Herman Broerencollege en de ’s-Gravenzandse Eben Haëzerschool konden bij Meesterbakker Roodenrijs niet alleen kijken naar het ambachtelijke handwerk, dat hoort bij het beroep van bakker/banketbakker, maar ook naar de techniek die daarbij wordt gebruikt.

Machines om deeg uit te rollen

‘Het is leuk om de leerlingen te laten zien dat er ondanks al het handwerk wel degelijk gebruik gemaakt wordt van techniek’, legt Judith Barendse, pr-medewerkster bij Meesterbakker Roodenrijs uit.  ‘Banketbakkers werken heel veel met de hand, maar er zijn machines om het deeg te kneden of om het uit te rollen. Die zie je direct als je de bakkerij in stapt.’

Daarnaast zijn er ook nog verborgen slimmigheidjes waar je niet zo snel aan denkt, aldus Barendse. ‘Zo is er een koelapparaat dat zorgt dat het water dat aan het deeg wordt toegevoegd op de juiste temperatuur is. Onmisbaar voor de broodbakkers!’

De kinderen genoten van de techniek en alle lekkernijen die ze om zich heen zagen.

Iets lekkers mee naar huis

De rondleiding had best nog wat langer mogen duren, vonden de leerlingen. Voor de terugweg naar school kregen ze allemaal , met iets lekkers uit de bakkerij natuurlijk.

 

Reageer op dit artikel